Despre mine

Fotografia mea
un dovlecel mic ... pe cale sa devina o placintica apetisanta.

Persoane interesate

Arhivă blog

joi, iulie 23

Little black dress.. Terrapy





miercuri, iulie 22

Panglicile vietii


privesc in jurul meu si vad mii de legaturi. Imi imaginez cate o panglica colorata pentru fiecare pamantean. Daca ne-am pune cap la cap, ati putea sa am trageti de urechi,pentru ca nu avem atat de multe culori si nuante incat sa ne ajunga la toti. V-ar surprinde sa credeti ca: DA! Ajung "detoate pentru toti!" Pentru ca noi avem legaturi, chiar de la cele mai neasteptate, la cele mai nebanuite. Unele bune, altele bolnavicioase.
Privesc tarmurile despartite de ape si legate cu pabgici colorate. Pamantul asa cumm are un ax imaginar, asa il privesc si eu per ansamblu cu panglicile mele, ca un curcubeu rotund :turtit la poluri si bombat la ecuator"
Oricum ar aceste legaturi. Sunt bune. Este bine sa cunosti mai multi oameni. Este rau sa te ia drpt inamic alti oameni. Si cu toate astea acestea unele panglici sunt imbinate cu forta, sau legatura se face strans legat la ochi.
Am observat ceva controversat si caracteristic erei mele. Noi, nu iubim pe cine trebuie. Avem capricii, mofturi, fantezii cu persoane fixe. De cele mai multe ori nu ne este rasplatita intensitatea sentmentelor. Focul inimii iubeste RAUL DA! A-ti citit bine, NOI IUBIM RAUL. Nu vedem bunatatea din cineva care trebuie, parca suntem ademeniti de badjocora si umilinta "traiectorilor gresite".
Cum poate un baiat frumos (situatie finaciara excelenta; fizic .. mama! mama!; gentelman; tot ce poti vedea la un Fat Frumos) sa puna botul (suzati limbajul) la nirvanele oferite de una ( Afrodita), fizic tragatoare, iar interior: tarfa ntretinuta, dornica de $.
Nimic nou sub soare. Povestea se imbina, panglicile se sugruma cand o fata ... Hera .. sa-i zicem ... Tanara, frumoasa, iubitoare de "micile distractii ale vietii" ( pitipoanca cuminte si desteapta de Dorobanti) isi lasa inima furata de Fat Frumos. Si iata un trunghi daunator din toate punctele de vedere.
Fat Frumos o iubeste pe Afrodita. Fat Frumos est eiubit de Hera. Hera este la randul ei o rautate intruchipata pentru alte pamantence, care din cauza unei adevarate iubiri se schimba in mult prea indragita "zeita iubitoare". Cupidon intervine apoteotic, cand ii trazneste Afroditei una in cap si alta-n inima pentru bani(cap) si pentru altul (total opusul lui Fat Frumos) in inima. Prin urmare ce ne mai complicam noi sa gasim atatea nunate ca sa ne coloram panglicile cu care nelegam unii de altiii? Sia sia ... In dragoste o facem inconstient.
Hera incearca sa revina la o viata normala plina de dragoste. Insa atata amar de vreme in asteptarea dragostei, o determina sa fie in continuare ceea ce a fost. Se considera o naiva .. asa k legenda continua .. il ademeneste pe Zeus si face alianta cu Ares.
Fat Frumos in schimb nu vede dragostea Herei, Nu ii este rasplatita dragostea. Incepe si se bosumfla si se trasforma in Fat Frumos din Lacrima. Adica unul care plange ... rauri ... rauir. Salcia raului sau este din cand in cand Afrodita, insemnata de instinctul material.
Dar pe parcurs Afrodita isi pierde din stralucire, pentru ca ulciorul nu merge de atat de multe ori la apa raului lui Fat Frumos din Lacrima (acum). Ea ajunge prada Zmeului Sarac, zgarcit si profitor de o frumusete rara. Frumusetea Afroditei este precum un diamant, dar treptat paleste in razele de soare din cauza urei, a sentimentelor meschine si a dezinteresului. Dulcele stil clasic insufla un alt sfat. Da-i inimii cu portia ceea ce vrea, iar can prinzi momentul, fie el de scurta durata. Stoarcel de oportunitati. Apoi mergi cu capul sus. Nu te uita in trecut. Revii pe linia de plutire. Scapi de acea dragoste interzisa si iti impui sa iubesti ceea ce te iubeste. Asa dulcele stil clasic isi va lua angajamentul sa gaseasca mai multe palglici colorate, pentru sanatoasele legaturi.
Dagii mei daca aveti un spirit tanar .. consumati iubirile capricioase si treceti la o alta care cu adevarat merita.. Timpul nu-i iarta pe cei slabi de inima. Si voi singuri trebuie sa decideti care si cine merita si care nu.
La mai multe ganduri buna ... cu bine.